Nekadašnji trener PSG-a

Emery: Mbappe je htio da ide u Real Madrid

Nekadašnji trener PSG-a i trenutni šef stručnog štaba Arsenala Unai Emery otkrio je zanimljive detalje iz karijere napadača Parižana Kyliana Mbappea.

Mbappe, koji je jučer proglašen za najboljeg igrača u Ligue 1, je u PSG došao na ljeto 2017. godine kada je ovu ekipu još uvijek vodio Emery. Španski stručnjak se prisjeća kako je mladi Francuz tokom te sezone, htio napustiti klub i preći u Real Madrid.

U igri je bila i Barcelona, ali je Emery, uz pomoć ljudi u PSG-u, ipak uspio da nagovori Mbappea da ostane i izabere projekat koji stoji pred PSG-om.

"Razgovarao sam s njim i njegovim ocem da ostane. Htio je da izabere Real Madrid, a također je imao šansu otići u Barcelonu. Uprkos svemu ipak smo ga uvjerili u projekat koji je pred PSG-om i nagovorili ga da ostane. Morali smo 'baciti novac na stol' i to smo učinili", kaže Emery.

Inače, Mbappe je te sezone došao na posudbu iz Monaca, a u klubu je ostao i to za cifru od 180 miliona eura. Ove sezone je naprosto zablistao pa je na 42 odigrane utakmice postigao čak 38 golova.

Mbappe je trenutno, prema Transfermarktu, uvjerljivo najskuplji fudbaler svijeta, a mnogi ga smatraju pravim nasljednikom Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Kada je u pitanju Emery, on je u Parizu proveo dvije sezone i za to vrijeme je osvojio jednu Ligue 1. Danas je trener Arsenala s kojim će za nekoliko dana igrati finale Evropa lige protiv Chelseaja.

Mbappe progovorio o svojoj budućnosti: Možda je vrijeme da preuzmem više odgovornosti

Priče o odlasku Mbappea bi se mogle potvrditi posebno nakon njegove izjave na svečanoj dodjeli nagrada za najbolje u protekloj sezoni u Ligue 1.

"Mislim da dolazim do prve ili druge prekretnice u mojoj karijeri", rekao je Mbappe na svečanoj dodjeli nagrada u Francuskoj.

"Možda je vrijeme da imamo više odgovornosti, što bi moglo biti u PSG-u s velikim zadovoljstvom ili možda negdje drugo s novim projektom."

"Ovo je bila moja četvrta sezona u ovoj ligi i imao sam mnogo uzbudljivih iskustava", rekao je Mbappe o svom putu u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Prvo sam bio u Monacu i uspjeli smo osvojiti titulu, a zatim sam se pridružio potpuno drugačijem projektu u Parizu gdje sam se uspio prilagoditi od prve godine"

"Bilo je nekih razočarenja, ali to je dio nogometa i uspjeli smo riješiti stvari kako bismo osvojili titulu.", zaključio je igrač PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.