Nakon izjave Kyliana Mbappea stiglo i zvanično saopštenje PSG-a

Ponovo se špekuliše o njegovoj budućnosti

Nakon izjave Kyliana Mbappea stiglo i zvanično saopštenje PSG-a

Špekulacije da bi Kylian Mbappe mogao biti dijelom novih Realovih Galacticosa ne prestaju bez obzira što s vremena na vrijeme sa Parka prinčeva stignu uvjerenja da se to neće desiti.

U nekoliko navrata su različiti funkcioneri PSG-a uvjervali da mladi Francuz neće napuštati Park prinčeva, barem ne ovog ljeta.

Ipak, izjava Kylana Mbappea da želi veću odgovornost u PSG-u ili nekom drugom "projektu" ponovo je uzburkala javnost.

Očekivano, špekulacije su postajale sve glasnije, pa se sada PSG odlučio obratiti javnosti zvaničnim saopštenjem. Parižani su poručili da Kylian Mbappe ne ide nigdje.

U saopštenju se tako, između ostalog, poručuje da će se "zajednička historija PSG-a i Kyliana Mbappea nastaviti i sljedeće sezone".

Šta je to Kylian Mbappe izjavio?

Kylian Mbappe je proglašem najboljim igračem francuske Ligue 1 po izboru Unije profesionalnih igrača, a upravo nakon što mu je uručena nagrada (kao i ona za najboljeg mladog igrača) mladi Francuz je uzburkao javnost.

Prema mnogima, Mbappe je ovom izjavom dao do znanja da je otvoren za transfer.

"Da li želim više odgovornosti u PSG-u? Kao što sam rekao, ako to bude u PSG-u biće mi zadovoljstvo, ako to bude negdje drugo, biće negdje drugo - u novom izazovu", izjavio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, iza Kyliana Mbappea je fantastična sezona u kojoj je odigrao 42 utakmice za PSG u svim takmičenjima. Postigao je 38 golova i upisao 17 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti