Uprava kluba iz Dortmunda ne želi dodatno ojačati Bavarce

Milioneri žele biti još jači konkurent Bavarcima

Borussia se drži onog što je obećala: Nema više prodaje igrača Bayernu!

S. Pašalić

Bayern je u prošlosti bio poznat po tome što je "otimao" mlade talente od brojnih rivala u Bundesligi.

Od Leona Goretzke, Manuela Neuera i Niklasa Sulea pa sve do posljednjeg primjera Benjamina Pavarda, Bavarci su slabili svoju konkurenciju.

Međutim jedan klub je posebno osjetio na svojoj koži Bayernovu moć na transfer pijaci, a riječ je o Borussiji Dortmund.

Možda i najveći odlazak jednog igrača je bio 2014. godine kada je Robert Lewandowski bez odštete prešao u Bayern.

To je ostavilo traga na ovu ekipu, međutim stvari su se prema njemačkom BILD-ukoji je ranije ove godine donio zanimljivu vijest promijenile.

Uprava Borussije je naime donijela odluku da u budućnosti neće više biti transfera njihovih igrača u Bayern.

To potvrđuje i činjenica da je Borussia završila transfer Cristiana Pulisica koji je za 64 miliona eura prešao u engleski Chelsea iako je i Bayern pokazivao interes za njega.

Pored sjajnih igrača kao što su Jadon Sancho, Paco Alcacer i Marco Reus, Borussia je dovela već nekoliko pojačanja poput Juliana Brandta, Thorgan Hazarda i Nica Schulza ovog ljeta i klub će nesumnjivo biti puno jači u narednoj sezoni.

Nakon Schulza i Hazarda potvrđen veliki transfer

Nakon što su jučer potvrdili dolazak bočnog igrača Nice Schulza i danas krilnog fudbalera Thorgana Hazarda, klub je potvrdio još jedan transfer.

Milionerima se pridružio i 23-godišnji krilni igrač Julian Brandt koji iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Bayer Leverkusena, a bio je želja mnogih evropskih velikana.

PSG, Juventus, Atletico Madrid i brojni drugi klubovi su stajali u redu za potpis mladog Nijemca, ali on je na kraju odbrao odlazak u Dortmund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako prenose njemački mediji, Milioneri su ga platili 25 miliona eura koliko je iznosila njegova otkupna klauzula, a tržišna vrijednost igrača daleko je veća i procjenjuje se skoro na 50 miliona eura.

Inače, on je ove sezone bio zaista sjajan i na ukupno 43 odigrane utakmice postigao je 10 golova i dodao 17 asistencija. On će vjerovatno biti i najveće pojačanje Milionera pred start nove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.