Thorgan Hazard novi igrač Borussije!

Potpisao ugovor na pet godina

Thorgan Hazard novi igrač Borussije!

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda dovela je još jedno pojačanje za narednu sezonu.

Mlađi brat Edena Hazarda, Thorgan, potpisao je petogodišnji ugovor sa ekipom iz Dortmunda, a transfer je potvrdđen danas.

Borussia je na svom zvaničnom Twitter profilu objavila zaista fantastičan video kojim su predstavili Hazarda i svakako da će ovaj 26-godišnji fudbaler predstavljati pojačanje za Dortmund.

Hazard iza sebe ima zaista odličnu sezonu igrajućia za Borussiju Moenchengladbach. Postigao je 10 golova i asistirao je u 10 navrata u 33 nastupa.

Reprezentativac Belgije će biti četvrto veliko pojačanje za Borussiju. Odmah po završetku sezone otkupili su Paca Alcacera od Barcelone, a zatim su završili Nica Schulza i Juliana Brandta.

"Witsel je igrač s kojim često pričam i on će mi sljedeće sezone pomoći. Kada vas nazove klub kao što je Borussia Dortmund, motivacija je jasna. Nadam se da ću se lako prilagoditi i da neće biti nikakvih problema", kazao je Thorgan Hazard prije nekoliko dana.

Ekipa iz Moenchengladbacha bi za usluge ovog fudbalera trebala inkasirati oko 40 miliona eura.

Thorgan je u karijeri, baš kao i Eden, jedno vrijeme bio član Chelseaja, ali se na Stamford Bridgeu nije naigrao.

Pored dresa Plavaca i Borussije, igrao je još za Zulte Waregem i Lens.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi