Dortmund oduševio navijače: Nakon Schulza i Hazarda potvrđen veliki transfer

Bio je želja PSG-a, Juventusa, ali...

Dortmund oduševio navijače: Nakon Schulza i Hazarda potvrđen veliki transfer · Zvanično

Ekipa Borussije Dortmund nastavila je da oduševljava svoje navijače.

Nakon što su jučer potvrdili dolazak bočnog igrača Nice Schulza i danas krilnog fudbalera Thorgana Hazarda, klub je potvrdio još jedan transfer.

Milionerima se pridružio i 23-godišnji krilni igrač Julian Brandt koji iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Bayer Leverkusena, a bio je želja mnogih evropskih velikana.

PSG, Juventus, Atletico Madrid i brojni drugi klubovi su stajali u redu za potpis mladog Nijemca, ali on je na kraju odbrao odlazak u Dortmund.

Kako prenose njemački mediji, Milioneri su ga platili 25 miliona eura koliko je iznosila njegova otkupna klauzula, a tržišna vrijednost igrača daleko je veća i procjenjuje se skoro na 50 miliona eura.

Inače, on je ove sezone bio zaista sjajan i na ukupno 43 odigrane utakmice postigao je 10 golova i dodao 17 asistencija. On će vjerovatno biti i najveće pojačanje Milionera pred start nove sezone. 

Dortmund je osim pomenutih igrača doveo i Paca Alcacera koji je tokom ove sezone bio na posudbi iz Barcelone. On je klub koštao oko 20 miliona eura.

Klub je naravno i prodavao, a za sada je otišao Christian Pulišić i to u Chelsea za oko 70 miliona evropskih novčanica.

Dortmund se ove sezone nije uspio izboriti za titulu prvaka Njemačke pored Bayerna, ali će i naredne sezone igrati Ligu prvaka što je svakako velika prednost kada se potencijalno novi fudbaleri nagovaraju na dolazak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svemu dodajmo i podatak da je novi fudbaler s Dortmundom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
I tako Bayern unistava Bundesligu..
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi