Daniel James izgubio oca

Tragedija u porodici novog fudbalera Uniteda: Otac nije dočekao da mu sin potpiše ugovor

Midhat Šljivak

Prava tragedija potresla je porodicu mladog fudbalera Swanseaja Daniela Jamesa.

Njegov otac preminuo je iznenada u 60. godini i nažalost nije dočekao da vidi sina u dresu Manchester Uniteda sa kojim Daniel uskoro treba potpisati ugovor.

James je dogovorio prelazak iz Swnaseaja u United u transferu vrijednom 15 miliona funti. Nažalost, slavlje zbog potpisa je prekinuto na tužan način ovom porodičnom tragedijom.

Daniel James važi za velikog talenta velškog fudbala. Predviđa mu se velika karijera, a svojim igrama za Swansea je privukao veliku pažnju.

Dobio je ovaj 21-godišnjak nekoliko sjajnih ponuda. Mnogi veliki klubovi su ga željeli u svojim redovima, ali on je na kraju donio konačnu odluku.

Borbu za njegov potpis među velikanima dobili su Crveni đavoli i on bi uskoro trebao postati službeno igrač tima sa Old Traffroda.

Smrt oca bi svakako mogla utjecati na njega. Da li će ga to učvrstiti više i izgraditi još boljeg fudbalera ili će imati suprotan utjecaj, vidjet ćemo u narednim sezonama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protekle sezone u dresu Swanseaja 21-godišnji krilni fudbaler je odigrao ukupno 38 utakmica u svim takmičenjima i imao je učinak od pet pogodaka i 10 asistencija.

Već je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Velsa gdje je u dva nastupa postigao jedan pogodak.