Bh. defanzivac mijenja sredinu

Mehremić napušta Karpaty, jednu ponudu već odbio

Nekadašnji defanzivac Željezničara Adi Mehremić na kraju sezona napušta Karpaty. 

Mehremić je nakon epizode u Željezničaru karijeru nastavio u Ukrajini, gdje je potpisao za tamošnji Karpaty Lviv, ali nakon samo jedne sezone ovaj klub će napustiti i potražiti tokom ljeta novu sredinu.

Iako mu je Karpaty nudio produženje saradnje, Mehremić je odbacio mogućnost da ostane i po završetku sezone će postati slobodan igrač, što je, očekivano, rezultiralo interesovanjem nekoliko klubova. 

Od ranije je Mehremić u kontaktu s nekoliko klubova iz Austrije, a u borbu za njegov potpis također se uključio i azerbejdžanski prvoligaš Sabail iz Bakua koji se kvalificirao u Evropsku ligu, no istu ponudu bh. internacionalac je odbio. 

Kroz karijeru Mehremić se okušao u nekoliko zemalja. Osim u Ukrajini igrao je još u Austriji, Slovačkoj, Češkoj, zatim Latviji, dok je u Bosni i Hercegovini nosio dresove Olimpika, Veleža i Željezničara.

U ovoj sezoni je Mehremić, dodajmo i to, odigrao za Karpaty Lviv 25 utakmica i pritom postigao jedan gol uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.