Ukrajinski Karpaty Lviv nudi novi ugovor Mehremiću
Foto: Dynamo Kyiv

Opravdao očekivanja

Ukrajinski Karpaty Lviv nudi novi ugovor Mehremiću

Adi Mehremić (26) nakon epizode na Grbavici na najbolji mogući način se snašao u Ukrajini.

Iako od strane mnogih osporavan, Mehremić je po odlasku iz BiH karijeru nastavio u znatno jačoj ligi, ukrajinskoj, a u tamošnjem prvoligašu Karpaty Lvivu je postao standardan i uz to - zamjenik kapitena.

Obzirom da Mehremiću naljeto ističe ugovor, čelnici Karpaty Lviva se ne žele dovesti u situaciju da bh. defanzivac na kraju sezone napusti klub bez odštete, pa su mu stoga ponudili produženje saradnje.

Potpisivanjem novog ugovora Mehremić bi dobio i ozbiljnu povišicu plate, no s odlukom neće žuriti obzirom da se još neki klubovi interesuju za njegove usluge, a epilog će biti poznat u narednih mjesec-dva.

U aktuelnoj sezoni Mehremić je za Karpaty Lviv, za koji je nekada igrao i Semir Štilić, odigrao ukupno 14 utakmica u prvenstvu u kojima je postigao i jedan gol, te upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi