Sastav Australaca na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini bit će više nego respektabilan. Foto: sportando.basketball

Ben Simmons predvodit će popularne Boomerse na SP u Kini

Roster Australaca za košarkaško SP tjera strah u kosti protivnicima

Košarkaški savez Australije izbacio je službeni spisak sa 17 imena koja će odraditi pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kini nakon kojih će biti poznato 12 putnika za ovo veliko natjecanje.

Popularni Boomersi na rosteru imaju neka uistinu respektabilna imena i ukoliko se u ovom timu poklope neke stvari, Australci bi mogli pomrsiti račune mnogim papirnatim favoritima prvenstva.

Sjajni košarkaš Philadelphia 76-ersa Ben Simmons nedavno je objavio kako se stavlja na raspolaganje nacionalnom timu a uz njega je tu još nekoliko zaista i više nego kvalitetnih i etabliranih NBA košarkaša.

Joe Ingles iz Utaha, Patty Mills iz San Antonia, Aron Baynes iz Bostona, Bogut iz Golden Statea, Matthew Dellavedova iz Clevelanda, uz Brocka Motuma iz Efesa i Jocka Landaela koji će skoro iz Partizana preći u Žalgiris i više su nego respektabilan tim a pred izbornikom Andrej Lemanisom je zadatak da ova sjajna imena pretoči u kvalitetnu momčad.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Osjećam da stalno napredujemo, posebno od posljednjih Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva" - rekao je na pressici australskog saveza Utahov krilni košarkaš Joe Ingles i dodao: - "jako sam uzbuđen, moji suigrači i ja smo puni samopouzdanja i vjere u to da možemo postati prva generacija naših košarkaša koja se okitila zlatnom medaljom na velikom natjecanju" - kazao je sjajni šuter Jazzera.

SP u Kini održat će se od 31.08 do 15.09. u Kini a Australci su u zaista jakoj grupi s također jakim sastavima Kanade i Litve, te papirnatog autsajdera, selekcijom Senegala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.