Spremaju se velike promjene, dolazi i novi trener?

Šta se sprema Pod Bijelim brijegom: Ko napušta, a ko pojačava HŠK Zrinjski?

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski će sezonu u Premijer ligi okončati na drugom mjestu. Plemići sutra gostuju Zvijezdi 09, a zatim idu na zasluženi odmor.

Do titule prvaka ipak nisu mogli, iako su u par navrata imali sjajne prilike da stignu FK Sarajevo, međutim snage za nešto više nije bilo.

Plemići neće dugo na pauzu s obzirom da ih očekuje pripreme za Evropu, no jasno je da će tokom ljeta doživjeti određene promjene u igračkom kadru.

Naime, ugovori ističu Hrvoju Barišiću, Slobodanu Jakovljeviću, Marku Perišiću, Semiru Pezeru, Milošu Filipoviću, Samiru Bekriću, Milošu Ačimoviću, te Daliboru Veselinoviću.

Filipović je već dogovorio transfer u Grčku, dok će Slobodan Jakovljević produžiti saradnju.

Saznajemo i da je upitan ostanak Amera Bekića, te Daria Rugaševića, dok je neizvjestan status Damira Šovšića.

Veliko je pitanje da li će Blaž Slišković ostati na klupi Plemića, a kao njegova zamjena spominje se trener Radnika Mladen Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su pojačanja u pitanju, Pod Bijeli brijeg je izvjestan dolazak Slobodana Milanovića iz Krupe, ali i prvog napadača Radnika Irfana Hadžića.

Sve će biti jasnije u narednim danima, s obzirom da u Mostaru neće dugo čekati pri rješavanju križaljke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti