Legendarni bh. fudbaler je ponikao u dresu Veleža, a Rođene je napustio početkom 1992. godine i otišao u Njemačku gdje je ostavio dubok trag u Bundesligi.

Legenda bh. fudbala

Sergej Barbarez se oglasio na Instagramu i poslao poruku svim navijačima FK Velež

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža danas igraju u gostima protiv visočke Bosne u okviru 29. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Rođeni se nalaze na korak od plasmana u Premijer ligu, a u slučaju današnje pobjede u Visokom to će i teoretski osigurati. Iako je Bosna već ispala iz lige u Visokom se očekuje dosta navijača posebno iz Mostara.

Navijači Veleža najavili su invaziju na Visoko, te su poručili da u velikom broju dolaze kako bi sa svojim igračima proslavili titulu prvaka Prve lige FBiH.

Velež je ove sezone uložio dosta snage i truda da se vrati u elitni rang bh. fudbala gdje im je i mjesto. Rođeni će imati veliku podršku s tribina u Visokom, a pred meč oglasili su se i neki legendarni igrači ovog kluba.

Rijetkost je da Sergej Barbarez istupa u medijima nakon završetka sezone i većinom navijače obraduje objavama na Instagramu što je uradio i jutros.

Barbarez se oglasio pred meč Bosne i Veleža i poželio je dosta sreće mostarskom klubu. Bivši kapiten naše reprezentacije ponikao je u mostarskom klubu iz kojeg je otišao početkom 1992. godine, odnosno početkom rata.

"25.05.2019. Meč lopta!", poručio je Barbarez.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Legendarni fudbaler je ostavio veliki trag igrajući u njemačkoj Bundesligi gdje je s dosta uspjeha nastupao za Hannover, Union Berlin, Hansu, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen. O nastupima u bh. reprezentaciji ne treba trošiti riječi jer svi dobro znaju koliko je Barbarez dao za dres Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.