Zašto su svi već čestitali Veležu plasman u PL? Sam Fajić je postigao 10 golova više od Bosne...

Rođeni danas gostuju u Visokom

Zašto su svi već čestitali Veležu plasman u PL? Sam Fajić je postigao 10 golova više od Bosne...

Do kraja sezone Prve lige FBiH ostala su još dva kola, a pretposljednje (29.) se igra danas.

Međutim, čini se da je sve, kada je borba za plasman u Premijer ligu BiH završeno u prošlom kolu.

Velež je u srijedu na svom terenu golom Zvonića savladao Vitez, dok je Olimpik kiksao u Živinicama s obzirom da je poražen od tamošnjeg Slavena sa 2:0.

Tako je dva kola prije kraja sezone, prednost prvoplasiranog Veleža nad Olimpikom "skočila" na četiri boda, što znači da su Rođenima u posljednje dvije utakmice (protiv visočke Bosne i Igmana) potrebna dva boda da osigura plasaman u elitni rang bh. fudbala.

Iako Velež još nije potvrdio plasman u PL, nakon utakimca prošlog kola mnogi prvoligaški stručnjaci i igrači rivalskih timova su Mostarcima čestitali plasman u elitu.

Izgleda da niko nema ni najmanju smunju da će Velež isto i učiniti - i to današnjom pobjedom nad visočkom Bosnom.

Bosna je ubjedljivo posljednja na tabeli i po okončanju sezone će preseliti u niži rang. Ekipa iz Visokog je tokom sezone imala svijetle momente kada je igra u pitanju, ali su rezultati jednostavno izostali.

Da Bosna ima određeni kvalitet, ali da joj nedostaje sreće istakao je i trener Bratstva koje u srijedu upisalo uvjerljivu pobjedu (1:4) na stadionu Luke - Nikola Nikić.

"Pošteno da kažem, meni nije jasno kako visočka Bosna ispada, bolja je od pola ekipa u ligi... Rezultat današnje utakmice je, brat bratu, previsok. Sve što smo šutnuli ušlo je u gol, a naš golman je zaslužio čistu desetku", izjavio je nakon utakmice Nikić.

Međutim, jasno je da će Bosna, iako rasterećena, teško danas pružiti otpor Veležu, a o razlici u kvalitetu dva tima dovoljno govori i ovaj podatak - prvi golgeter Rođenih, iskusni Nusmir Fajić, je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 24 gola što je deset više nego što je to uspjela kompletna ekipa Bosne.

Njegov partner iz napada Veleža, Brandao, je do sada postigao isti broj golova kao Bosna, njih 14.

Inače, Fajić je i ubjedljivo prvi strijelac Prve lige FBiH, pošto je drugi na listi najboljih golgetera "federalke" Slavenov Mirnes Salihović sa 17 golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treće mjesto na listi dijele Brandao (Velež), Dženan Haračić (Metalleghe) i Adnan Osmanović (Olimpik) sa po 14 postignutih golova.

Kako će se danas najlošija odbrana lige, koja je primila 61 gol, pokušati suprotstaviti najboljem napadu, niko ne sumnja u pobjedu Veleža, a Rođeni bi na stadionu Luke trebali imati i značajnu podršku svojih navijača čiji se dolazak u Visoko očekuje u velikom broju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Normalno da zasluzuju ulazak u PL prije svega dobre igre, sve sto su dozivjeli ( pokradeni i unisteni) pa onda do samih navijaca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi