(Foto: EPA)

Čekanju se bliži kraj

De Ligt uskoro saopštava odluku, a u igri su samo dva tima

Midhat Šljivak

Matthijs de Ligt uskoro će saopštiti odluku u kojem timu će nastaviti karijeri.

Fantastični holandski štoper je fantastičnim nastupima za Ajax privukao veliku pažnju na sebe i ovog 19-godišnjaka tokom ljeta čeka i prvi veliki transfer.

Tim iz Amsterdama će za njegove usluge će inkasirati oko 70 miliona eura, a samo su dva kluba ostala u igri za potpis čudesnog defanzivca.

To su Barcelona i Manchester United i De Ligt će u jednoj od ovih ekipa nastaviti da gradi veoma uspješnu karijeru.

Katalonci su važili kao veliki favoriti za njegov potpis. Mjesecima se govorili kako je 'sve gotovo', ali se u sve uključio i United.

Ekipa sa Old Trafforda ponudila je mnogo više novca De Ligtu. Ova ponuda je privlačnija menadžeru Minu Raioli, jer će i njegov 'kolač' biti veći.

Konačna odluka nije još donijeta. De Ligt je saopštio kako će odlučiti nakon utakmica reprezentacije i da mu je za sada samo to na umu.

De Ligt iza sebe ima sezonu za pamćenje sa Ajaxom. Osvojio je prvenstvo i Kup Holandije, a sekudne su amsterdamski tim dijelile od finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, na kraju je Tottenham uspio zabiti gol u posljednjoj sekundi i otići u veliko finale, gdje ih čeka Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.