Iz lige su ispale Gipuzkoa i Breogan

Poznati svi parovi playoffa španske ACB lige

S. Grebović

Danas su odigrane sve utakmice posljednjeg kola španske ACB lige.

Real Madrid je regularni dio sezone završio na liderskoj poziciji, a danas su čelo tabele ovjerili pobjedom protiv Gipuzkoe u gostima 76:95.

Sa drugog mjesta u playoff će Barcelona koja je sa 83:63 bila sigurna protiv Obradorija.

Baskonija je treća sa 26 pobeda, dvije manje od Reala, a prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja imaće i Valensija. Ove dvije ekipe su se danas sastale, a Šišmiši su slavili kod kuće sa 92:81.

Rival ekipi Valensije će biti petoplasirana Unicaja, koja je slavila protiv MoraBank Andorre 72:66, dok šesto mjesto zauzima Zaragoza koja je danas slavila protiv Manrese 83:74 i u doigravanju će igrati sa Baskonijom.

Na sedmom mestu je Joventut koji je slavio protiv Estudiantesa 86:78 i oni će na megdan Barceloni, dok je Real za rivala dobio Manresu.

Iz lige je ispala Gipuzkoa, koja je poražena od Reala, kao i Breogan koji se od ACB lige oprostio porazom od San Pablo Burgosa 76:95.

Kostur playoffa ACB lige izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real Madrid - Manresa
Valensia - Unicaja
Barcelona - Juventut
Baskonia - Zaragoza

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.