Ključni igrač Real Madrida ovog ljeta napušta španski tim
Ayon je proveo pet godina u Realu

Španski tim će morati pronaći njegovog nasljednika

Ključni igrač Real Madrida ovog ljeta napušta španski tim

S. Pašalić

Košarkaši Real Madrida su u polufinalu Eurolige poraženi od ekipe CSKA iz Moskve sa 95:90.

Španci tako nisu uspjeli odbraniti naslov prvaka Evrope i na kraju su osvojili treće mjesto nakon što su savladali Fenerbahce sa 94:75.

Naredne sezone će Real ponovo pokušati doći do naslova, ali će to ovaj put biti bez Gustava Ayona koji će nakon pet godina napustiti klub iz Madrida.

Ayon se u ovom periodu isprofilirao kao najbolji visoki igrač ekipe. On je najbolju statistiku imao u sezoni 2015/2016 kada je od 11.6 poena, 7.9 skokova, 2.3 asistencije i 1.3 blokade uz ukupnu valorizaciju od 18.6 indeksnih poena.

Za Real je odigrao ukupno 141 utakmicu u Euroligi, a od ljeta će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi