Holanđanin u centru pažnje

Barcelona ili Manchester United? De Ligt prekinuo šutnju i otkrio planove za svoju budućnost

Endin Čaušević

Mladi holandski defanzivac Matthijs de Ligt nalazi se na meti mnogobrojnih špekulacija u posljednje vrijeme i sigurno je da će na kraju sezone napustiti Ajax.

De Ligt je sve oduševio svojim igrama u dresu holandskog kluba s kojim je osvojio duplu krunu i bio na korak od plasmana u finale Lige prvaka.

Njegove igre privukle su interes evropskih velikana, a De Ligt se u posljednje vrijeme najviše povezuje s Barcelonom i Manchester Unitedom.

Iako je bilo priče da je sigurno da ovaj 19-godišnjak ide u Barcelonu sada se to promijenilo i čak su se pojavile špekulacije da je donio odluku da karijeru nastavi u dresu kluba s Old Trafforda.

De Ligt je trenutno na pripremama s reprezentacijom Holandije, ali je odlučio govoriti o svojoj budućnosti i tako koliko-toliko otkriti kako trenutno stoje stvari.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Gdje vidim sebe? Pa, Premiership je veliko takmičenja, ali također i Španija. Ipak, imate i druge lige i nije sve samo oko te dvije. Još uvijek ne znam ništa tačno o svojoj budućnosti, ali neki planovi postoje. Vidjet ćemo kako će stvari ići", rekao je De Ligt i dodao.

"Naravno da postoji interes nekih klubova, ali ne želim da pričam o njihovim imenima. Vidjet ćemo šta će biti. Sada sam fokusiran na nacionalni tim i uskoro ćemo znati šta budućnost nosi. To su neki planovi koje imamo".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.