Slišković bi mogao napustiti Plemiće

Neretljak kandidat za klupu HŠK Zrinjski?

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mato Neretljak na pragu je novog angažmana u Premijer ligi BiH.

Nakon što je nedavno napustio kormilo GOŠK-a iz Gabele, ovaj 39-godišnji strateg bi se sada mogao okušati u Zrinjskom na čijoj klupi bi trebao naslijediti Blaža Sliškovića kojem je po završetku sezone istekao ugovor s mostarskim klubom.

Neretljak je kao trener GOŠK-a imao priliku "skinuti skalp" Željezničaru na Grbavici i Sarajevu u Gabeli, a posao koji je napravio, očito, nije promakao Plemićima čiji su čelnici s njim već uspostavili kontakte.

Naredni dani će po ovom pitanju dati više odgovora, no da bi moglo doći do promjene na klupi vicešampiona Premijer lige BiH, govori svakako i to što sa sadašnjim trenerom Sliškovićem još nisu obavljeni razgovori oko eventualnog produženja saradnje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U kontekstu novog šefa stručnog štaba Plemića posljednjih sedmica pominje se i Radnikov trener Mladen Žižović, koji je najzapaženije partije kao aktivan igrač pružao upravo Pod Bijelim brijegom.

Podsjetimo, Zrinjski je proteklu sezonu okončao na drugoj poziciji s pet bodova manje u odnosu na šampiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.