Blamaža za kraj na tribinama premijerligaških stadiona
Navijači Širokog Brijega na tribinama Bilinog polja

Katastrofalna posjeta u posljednjem kolu

Blamaža za kraj na tribinama premijerligaških stadiona

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Stavljena je zavjesa na još jednu sezonu Premijer lige BiH. 

Svi mečevi 33. kola odigrani su jučer, a posjeta na šest stadiona bila je katastrofalna. Na tribinama se nije skupilo ni četiri hiljada ljubitelja fudbala.

Prema podacima N/FSBiH susrete posljednje runde takmičarske godine 2018/2019 uživo je posmatralo 3.360 gledaoca, u prosjeku se na tribiniama nalazilo po 560 zaljubljenika u "bubamaru".

Najviše gledaoca bilo je na Tušnju. Meč Tuzla Cityja i Željezničara posmatralo je njih 800. Utakmicu sa tribina Bilinog polja Čelik - Široki Brijeg pratilo je 700 gledaoca.

Na stadionima u Doboju kod Kaknja i Bijeljini zabilježena je identična posjeta. Utakmice Mladost - Krupa i Radnik - Sloboda je sa lica mjesta gledalo po 600 gledaoca.

Kada je GOŠK igrao svoje domaće mečeve susret u Gabeli bi obično bio s najlošijom posjetom, ali ovaj put to nije slučaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmicu GOŠK-a i Sarajeva je pratilo 400 uglavnom gostujućih navijača, dok je najmanja posjeta zabilježena u Ugljeviku.

Na tribinama za vrijeme utakmice Zvijezda 09 - Zrinjski bilo je svega 260 ljubitelja fudbala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DobarDan
Kakav je stav saveza u vezi ovog ? Dal su zakljucili da je doslo vrijeme za dublju ilegalu ? Oni su tu da prodaju, namjeste i kazne...i da se slikaju sa Dzekom...
1 0
Taceoni
A zato u visokom 3000 crvenih????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi