Rana eliminacija

Najljepša teniserka svijeta ispala sa Roland Garrosa

S. Grebović

Eugene Bouchard eliminisana je već u prvom kolu Roland Garrosa nakon poraza od Ukrajinke Lesie Tsurenko sa 6:2 i 6:2 po setovima.

Jedna od najlepših teniserki, ali i sportašica svijeta doživjela je ranu eliminaciju u drugom Grand Slamu sezone. Bouchard je i na Australian Openu ispala na početku, tačnije u 2. kolu iako je godinu počela sa titulom u dublu.

Tsurenkova je već na startu prvog seta uzela brake i povela sa 3:0. Zatim je vodila i sa 5:2, da bi još jednom oduzela servis protivnici za kraj prvog seta.

U drugom je viđena manje više identična situacija, s tim da je Bouchardova u 3. gemu napravila uzvratila brake rivalki i držala se do 2:3. Ukrajinka je uzela drugi brake povela sa 5:2, a onda i treći za konačnih 6:2.

Vjerujemo da se lijepa Kanađanka nije previše uzrujala zbog ovog poraza budući da je sve više možemo vidjeti u svijetu showbiza nego na teniskim terenima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.