Roland Garros: Čilić siguran na otvaranju, senzacija kod dama

Ostvario siguran trijumf

Roland Garros: Čilić siguran na otvaranju, senzacija kod dama

A. Čaušević

Marin Čilić se plasirao u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je sa ubjedljivih 3:0 pobijedio Thomasa Fabiana. 

Hrvatski predstavnik je prvi set dobio sa 6:3, u drugom setu je bilo najuzbudljivije, Čilić je taj dio igre prelomio breakom u 12. setu za 7:5.

Italijanski teniser je treći set počeo breakom, ali je Čilić osvojio narednih šest gameova i zasluženo se plasirao u drugo kolo.

Za senzaciju prvog dana pobrinula se Anastastia Popova koja je izbacila Angelique Kerber sa 2:0. Ruskinja je petu igračicu svijeta pobijedila sa 6:4 i 6:2.

U drugo kolo plasirale su se Petra Martić pobjedom na Ons Jaberu sa 2:0 (6:1; 6:2) i Garbine Muguruza koja je bila bolja od Taylor Townsad sa 2:1 (5:7; 6:2; 6:2).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi