Nikad lakše do novca: Britanska teniserka u centru pažnje jer je prevarila Roland Garros

Pronašla "rupu u zakonu"

Nikad lakše do novca: Britanska teniserka u centru pažnje jer je prevarila Roland Garros

E. Škorić

Katie Boutler je 89. teniserka svijeta, a u centru pažnje je zbog toga što je pronašla način da prevari organizatore Roland Garrosa.

Britanka je povrijedila leđa tokom Fed Cupa i najavila je da će propustiti Roland Garros, ali se svejedno u Parizu pojavila nakon žrijeba kako bi pokupila nagradni fond.

Prema pravilima, teniseri i teniserke koji zbog povrede odustanu od igranja u prvom kolu GS-a dobijaju polovinu nagradnog fonda koji bi dobili da su izašli na teren i izgubili meč, ili ga predali nakon što je počeo.

Ona je tako došla na ideju da se pojavi, pa je zaradila 20.000 funti i to je njena druga najveća osvojena cifra u sezoni.

Dakle, došla je u Pariz po novac i odmah odustala od takmičenja, mada je bila i sama svjesna da neće moći da igra.

Ona je trebala igrati protiv Donne Vekić, ali na kraju je njeno mjesto popunila kvalifikantkinja Ludmila Samsonova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi