Kvitova se povukla sa Roland Garrosa
Čehinja je morala da se povuče sa Roland Garosa zbog neizdrživih bolova

Zbog bolova u podlaktici

Kvitova se povukla sa Roland Garrosa

E. Dindić

Zbog povrede mišića podlaktice češka teniserka Petra Kvitova povukla se sa ovogodišnjeg Roland Garrosa. 

Kvitova je na ovogodišnji Roland Garros došla kao šesta teniserka i trebalo je da igra sa Soranom Cirsteom u prvom kolu.

"Zaista sam razočarana što moram da se povučem. Već nekoliko sedmica imam bolove, a magnetna rezonanca je pokazala da je mišić pokidan te ako bi igrala da bi to samo dodatno pogoršalo povredu. Prije dvije godine sam imala veliki povratak na ovom turniru, te iskreno mi je žao što neću igrati ove godine. Teška je odluka, ali želim ovom turniru sve najbolje i jedva čekam ponovo da se vratim", rekla je Kvitova.

Najveći uspjeh ove teniserske je svakako drugo mjesto na WTA listi iz 2011. godine, kao i dvije titule osvojene na Wimbledonu 2011. i 2014. godine.

Top Komentari

Mungos
Steta.Dobra koka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi