(Foto: EPA)

Nije želio uzeti novac od kluba

Nesvakidašnji potez: Kome je Gattuso poklonio pet miliona eura po odlasku iz Milana?

Midhat Šljivak

Gennaro Gattuso je nakon godinu i po napustio klupu ekipe Milana.

Na odlazak sa klupe Rossonera nekada legendarni fudbaler ovog tima se odlučio nakon što nije uspio da ostvari plasman u Ligu prvaka.

Spakovao je Gattuso kofere i otišao, a na odlasku je napravio nesvakidašnji potez, jer se odrekao novca kojeg je trebao dobiti zbog raskida ugovora.

"Odričem se dvogodišnjeg ugovora s Milanom. Moja priča s ovim klubom nikad nije bila vezana za novac, a to neće biti slučaj ni u budućnosti", poručio je Gattuso na odlasku iz Milana.

Cifra koju je trebao dobiti iznosila je pet miliona eura, a ovaj novac na kraju će završiti u rukama njegovih pomoćnika i ljudi sa kojima je radio u klubu.

Kompletan iznos je ostavio njima i otišao je svojim putim i ovo je svakako nešto što se ne viđa često kada su u pitanju treneri širom svijeta.

Uglavnom većina ode sa koferima punim novca nakon otkaza, ali 41-godišnji italijanski stručnjak je još jednom pokazao da je drugačiji u odnostu na ostale.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada nije poznato ko će ga zamijeniti na klupi Rossonera. Mnoga imena su u opticaju, a sve bi moglo biti poznato jako brzo.

Gattuso je MIlan vodio u ukupno 83 utakmica i ima učinak od 40 pobjeda, 23 remija i 20 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.