Tuča od prije 13 godina

Sjećate li se Gravesena? Konačno je poznato zašto je "htio ubiti" Robinha

Admin Čaušević

U prvom desetljeću ovog milenija, dres Real Madrid su nosili igrači koji to svojom kvalitetom možda nisu zaslužili.

U sezoni 2005/2006 za Los Blancose također je nastupio Thomas Gravesen, bivši danski veznjak.

Upisao je 49 nastupa i postigao jedan gol, a njegovih 18 mjeseci u Madridu obilježila je borba s Robinhom tokom jednog od treninga.

Gotovo 13 godina nakon tih nemilih scena, Julio Baptista i Juanfran Torres otkrili su zašto je stameni Gravesen zapravo otišao do slabog Robinha.

"Gravesen je bio pomalo lud, Robinho mu je napravio 'biciklo', a Gravesen je bio lud ... Onda je opet učinio isto i dobio udarac. Robinho se zaustavio i pogodio Gravesena u prsa, a zatim je nestoa nered...", rekao je Julio Baptista.

Nakon toga, Fabio Capello, koji je tada sjedio na klupi, obojicu ih je izbacio s treninga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Robinho je otišao u svlačionicu, a za njim i Gravesen koji je rekao 'ubit ću ga'", koji nije otkrio šta se dalje dešavalo u svlačionici.

Gravesen se od fudbala oprostio na ljeto 2008., dok Robinho igra još uvijek. Trenutno je član Bašakšehira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.