Plavi trenutno na odmoru

Amar Osim prozivku zakazao za 15. juni

Iza fudbalera Željezničara sezona je koju će što prije željeti zaboraviti.

Osim što su već u šesnaestini finala oprostili od takmičenja u Kupu, Plavi s Grbavice na kraju su zbog nedobijanja licence ostali i bez plasmana na evropsku scenu, ali i značajnih fnansijskih sredstava koja bi se samim nastupom slila u klupsku kasu.

Nedobijanje licence je, naime, koštalo Željezničar za sigurnih 240.000 eura, koliko iznosi UEFA-ina nagrada za nastup u prvom pretkolu Evropske lige, a Plavi su time ostali i bez dodatne zarade od prodaje ulaznica, sponzorskih ugovora i TV prava, što je veliki udarac za budžet koji je planiran za narednu sezonu.

Nakon neuspješne sezone nema sumnje da će Željezničar pretrpjeti i određene promjene u igračkom kadru. Kao moguće pojačanje već uveliko se spominje sjajni golman Zvijezde 09 Filip Erić, a jedan od glavnih prioriteta je svakako produženje saradnje sa Erminom Zecom koji je, za ono malo provedenog vremena na terenu, pokazao o kakvom se igraču radi.

Plavi će na odmoru biti sve do sredine narednog mjeseca, tačnije do 15. juna, kada je šef stručnog štaba Amar Osim zakazao prozivku i start priprema. Igrači su već dobili plan rada po kojem će invidualno raditi tokom pauze kako bi što spremnije dočekali nadolazeće izazove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.