BiH predstavljaju Sarajevo, Sloboda i Željezničar: Poznate grupe Kupa prijateljstva 2019

Turnir na Zlatiboru

BiH predstavljaju Sarajevo, Sloboda i Željezničar: Poznate grupe Kupa prijateljstva 2019

A. Čaušević

Od 4. do 9. juna na Zlatiboru će biti održan drugi po redu Kup prijateljstva evropskih klubova. Riječ je o turniru za igrače mlađe od 18 godina.

Na turniru će učestvovati 12 ekipa i to je prva velika izmjena u odnosu na prošlu godinu, s obzirom da je dosadašnja praksa bila da 16 klubova počinje takmičenje.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Sarajevo, Sloboda i Željezničar, a još će nastupiti Budućnost Podgorica, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Maribor, Olimpija Ljubljana, Osijek, Partizan, Vardar i Vojvodina.

Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe, a po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbedit će plasman u četvrtfinale.

A grupa: Crvena zvezda, Maribor, Željezničar

B grupa: Sarajevo, Vojvodina, Budućnost

C grupa: Dinamo, Olimpija, Vardar

D grupa: Partizan, Osijek, Sloboda

Ove godine u četvrtfinale će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svih grupa što znači da će više timova imati priliku da se takmiči u nokaut fazi.

Titulu brani Sarajevo koje je prošle godine poslije boljeg izvođenja penala savladalo Partizan.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi