Koji klub osim Radnika se obradovao odluci da Željezničar ne dobije licencu?

Plavi ostali bez Evrope

Koji klub osim Radnika se obradovao odluci da Željezničar ne dobije licencu?

A. Čaušević

Iako su to pravo izborili na terenu fudbaleri FK Željezničar na ljeto neće igrati evropske utakmice.

Nakon Prvostopene i Drugostepena komisija za licenciranje NFSBiH klubu s Grbavice nije izdala licencu za nastup u UEFA takmičenjima.

Bez obzira što je ta odluka konačna u Željezničaru nisu odustali od borbe za Evropu. Jučer su poručili da će "nastaviti pravnu borbu i uputiti žalbu prema Izvršnom odboru NS/FS BiH, potom ukoliko bude bilo potrebe i prema UEFA-i, a sve u cilju zaštite interesa kluba."

Inače, Plavi su u prvom pretkolu Europa lige trebali imati status nositelja, međutim kako nisu dobili zeleno svjetlo za izlazak na euroscenu na lisiti nositelj zamijenio je drugi klub.

Odluka da Željezničar ne dobije licencu obradovala je estonskog predstavnika. Naime, među nositelje upala je Levadia iz Tallina koja s koeficijentom 3.250 nije trebala imati povlašten status prilikom žrijeba.

Inače, umjesto Željezničara BiH će u prvoj rundi kvalifikacija Europa lige predstavljati Radnik. Bijeljinici s koeficijentom 1.425 neće imati status nositelja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U kvalifikacijama za Evropa ligu iz Premijer lige BiH će nastupiti još Zrinjski i Široki Brijeg. Plemići će biti nositelji, dok klub s Pecare neće imati povlašten status. 

Žrijeb prvog pretkola zakazan je za 19. juni u Nyonu, dok će se utakmice igrati 11. i 18. jula. Široki Brijeg i Zrinjski će domaćini svojih mečeva biti pod Bijelim brijegom i Pecarom, a Radnik na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
Manijak sam isao sam u Maribor, Podgoricu, Stockholm (Solna), Limassol,Budimpestu, Liege, zao mi je zbog Želje jbg, tako je kako je, lose su i igrali ove sezone, po meni je bolje da ne idemo ove godine u Europu, pa makar i dobili licencu danas, jer stvarno ekipa nije spremna za te utakmice, drugo zelim da neko dogura do grupne faze, volio bih da nekad moj Željezničar to uspije, a do tad svu srecu zelim ostalim Bh predstavnicima, Sarajevu, Zrinjskom, Širokom i Radniku, ne brukajte nas komsije, koliko god vas ne volim, toliko vas poštujem, sretno u Europi!
1 8
KadPlaneDaPlane
NSBiH MAFIA! Begicu lopove, je li te strah Manijaka!?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi