Proglašavan je često za izdaciju. Nikad mu nije oprošten prelazak u Bayern, a sada bi ponovo mogao otići (Foto: EPA)

Ne želi manji ugovor

Mario Götze zbog novca spreman ponovo napustiti Borussiju

Midhat Šljivak

Mario Götze karijeru bi mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Sjajni 26-godišnji fudbaler Borussije iz Dortmunda, kako tvrdi Bild, nema namjeru da produži ugovor sa ovim timom i spreman je da napravi transfer.

Karijeru bi Götze mogao nastaviti u londonskom Arsenalu. Topnici su veoma zainteresovani za njegove usluge, pa bi se u Londonu mogao pridružiti nekadašnjim članovima Borussije.

Čak trojica fudbalera Arsenala su ranije igrala za tim iz Dortmunda. To su Sokratis, Henrikh Mkhitaryan i Pierre-Emerick Aubameyang, a sigurno da bi Topnici sa Götzeom dobili mnogo.

Götze se prije tri godine vratio u Borussiju nakon što je tri godine proveo u velikom rivalu Bayernu.

Tamo se nije naigrao i odlučio je da se vrati u klub koji mu je sve dao, no navijači mu tu 'izdaju' nisu nikada oprostili.

Imao je 26-godišnji ofanzivac i dosta problema sa povredama. To ga je vjerovatno koštalo i bolje karijere, ali će sigurno uvijek ostati upamćen kao strijelac pobjedničkog gola na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Protekle sezone Götze je odigrao ukupno 34 utakmice za Borussiju u svim takmičenjima i upisao je sedam golova i sedam asistencija.

Jasno je kako on može bolje, ali očigledno se ne želi odreći bogatog ugovora. Borussia mu je ponudla novi sa manjom platom, no to ne želi prihvatiti i radije će otići iz kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti