Borussia Dortmund ne misli stati sa pojačanjima: Pikiran Juventusov ratnik

Da li će se Mario Mandžukić vratiti u Njemačku?

Borussia Dortmund ne misli stati sa pojačanjima: Pikiran Juventusov ratnik

Borussia Dortmund je ove sezone bila jako blizu, ali je ipak izgubila bitku sa Bayernom za trofej prvaka Njemačke.

Međutim, neće Milioneri odustati. Želi se u Dortmundu po svaku cijenu prekinuti dominacija Bayerna, pa se na Westfalenu sprema tim koji bi naredne sezone mogao "srušiti" Bavarce.

Borussia je već potvrdila tri velika pojačanja. Stigli su Nico Schulz, Thorgan Hazard i Julian Brandt, a nešto ranije je od Barcelone otkupljen i ugovor Paca Alcacera.

Međutim, tim iz Dortmunda ne misli stati na tome. Sada Bild prenosi da će Borussia vrlo vjerovatno pokušati dovesti u svoje redove i Juventusovog "ratnika" Marija Mandžukića (33).

Iako je Mandžukić nedavno produžio ugovor sa Juventusom, vjeruje se da ga je Stara dama spremna prodati.

Za Mandžukića je sve manje mjesta u Juventusu. Stara dama će sve više u prvi plan "gurati" mladog Moisea Keana, a u Torinu se radi i na dovođenju Maura Icardija. To znači da Mario Mandžukić ni u novoj sezoni gotovo sigurno ne bi previše igrao na svojoj poziciji - centarfora.

Sa druge strane, Borussia Dortmund Mandžukića želi privući obećanjem da će na Westfalenu ponovo biti klasični špic s obzirom da su Goetze i Alcacer drugačiji tipovi napadača.

Rukovodstvo Dotmunda vjeruje da je Mandžukić igrač koji bi svojim znanjem i iskustvo mogao odvesti ekipu na viši nivo, a hrvatski napadač je posebno velika želja prvog čovjeka Hansa-Joachima Watzkea i sportskog direktora Michaela Zorca.

Međutim, njih dvojica tek trebaju uvjeriti trenera Luciena Favrea da je Mandžukić pravi izbor za ekipu Milionera, s obzirom da švicarski stručnjak preferira nešto drugačije, pokretljivije napadače.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Traba istaći i da zvaničnog kontakta između klubova još nije bilo, ali da se u Dortmundu navodno intenzivno razmišlja o Mandžukiću kao o novom pojačanju.

Mario Mandžukić je u Njemačkoj sa velikim uspjehom branio boje Wolfsburga i Bayerna, a sada ostaje da se vidi da li će se ovog ljeta vratiti u Bundesligu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi