Fantastični napadač se nalazi pred transferom karijere (Foto: EPA)

Dogovoren transfer u Real Madrid

Ormarić Luke Jovića je ispražnjen i od ponedjeljka njegov život dobija novu dimenziju

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović (21) nalazi se pred velikim transferom.

Ovaj sjajni 21-godišnji fudbaler ispraznio je svoj ormarić u svlačionici Eintrachta i od ponedjeljka će vjerovatno postati novi član Real Madrida.

Transfer je, sudeći prema njemačkim medijima, već dogovoren. Ekipi iz Frankfurta pripast će 60 miliona eura obeštećenja, a Jović će od 3. juna postati član Kraljeva.

Momak iz Bijeljine je već spakovao sve stvari. Ormarić u trening-centru Eintrachta je prazan i Luka se više neće vraćati u ovaj tim, koji ga je gurnuo u visine.

Tako je u prošloj sezoni fantastični fudbaler odigrao zaista čudesno. Nastupio je u 48 utakmica, a postigao je 27 golova i upisao je sedam asistencija.

Pored Reala povezivao se sa još nekoliko evropskih velikana. Prije svega tu je bila Barcelona, a zatim su interes pokazivali Bayern i Liverpool.

Ipak, na kraju je Jović završio u Realu. Napravio je transfer iz snova i on će od naredne sezone uz Karima Benzemu predvoditi napad Kraljeva.

Jović je karijeru počeo u beogradskoj Crvenoj zvezdi. Igrao je potom za Apolon Limassol i Benficu, koja ga je 2017. godine posudila Eintrachtu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački tim je njegovim dovođenjem napravio pravi potez. Otkupili su ga za samo sedam miliona eura, a sada ga prodaju za devet puta veću cifru.