Dva sporazuma

FIFA agent tvrdi: Dobio sam potvrdu, Pep i Pochettino imaju nove klubove

Edmir Škorić

Svijet je u iščekivanju informacija o tome ko će naredne sezone voditi Juventus.

Juve je ostao bez trenera i u posljednje vrijeme se špekuliše da će Maurizio Sarri preuzeti klupu Stare dame, a aktivna je i dalje priča o Pepu Guardioli. Iako se vjerovalo da je Sarri izbor Juventusa, FIFA-in agent Luca Canovi danas je donio zanimljive informacije.

"Dobio sam direktnu potvrdu o sporazumu Juventus - Guardiola; 19 miliona i ugovor na tri godine, s opcijom na još godinu dana", rekao je Canovi, a onda otkrio i ko će umjesto Pepa u Manchester City.

"Pochettino ide u Manchester City. Oba sporazuma će biti zvanična u ponedjeljka ili u ostatku naredne sedmice", kazao je Canovi.

Pochettinov Tottenham večeras igra finale Lige prvaka protiv Liverpoola i Argentinac nije želio da razmišlja o bilo čemu osim o finalu, mada još treba pričekati da vidimo koliko je zapravo Canovi u pravu i koliko su provjerenje informacije koje ima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.