Nikad skromnije: Pep Guardiola na listi želja ima tek trojicu fudbalera

Neće mnogo trošiti

Nikad skromnije: Pep Guardiola na listi želja ima tek trojicu fudbalera

E. Čaušević

Manchester City je u prethodnim sezonama klub koji se nalazi u samom vrhu kada je u pitanju trošenje novca na nova pojačanja.

Nakon što je Pep Guardiola preuzeo kormilo kluba s Etihada doveo je nekoliko veoma zvučnih imena na koje nije štidio novac. No, velika suma novca išla je i na neke igrače za koje mnogi misle da ne vrijede ni približno koliko je City plaćao.

Međutim, nakon svega Guardiola nije baš zadovoljan još uvijek igračima koje ima na raspolaganju. Sigurno je da će City i ovog ljeta biti aktivan na tržištu, ali je jasno da neće trošiti kao prije.

UEFA istražuje sumnjive transfere i trošenje ogromne količine novca što bi moglo koštati Građane. Ovog ljeta moraju biti oprezni, a čini se da će Guardiola dovesti igrače na pozicijama koje su mu baš kritične.

Jedna od njih je pozicija defanzivnog veznog gdje igra Fernandinho, no jasno je da im treba dobro pojačanje jer je Brazilac na zalasku karijere. Glavna meta Guardiole je Youri Tielemans koji je igrač Monaca, no prethodnu sezonu je proveo na posudbi u Leicesteru.

Leicester će gotovo sigurno otkupiti ugovor ovog Belgijanca za 28 miliona eura, no odmah bi mogli zaraditi čak oko 20 miliona eura. Klub s King Power stadiona je zainteresovan da Tielemansa odmah proda u City, ali za sumu od 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njega s Cityjem se još povezuje Joao Cancelo iz Juventusa, a njegova cijena je oko 60 miliona eura. Iako je Cancelo tek prošlog ljeta došao u Staru damu nije nemoguće da ponovo spakuje kofere nakon samo godinu dana.

Na meti Guardiole je i Rodri iz Atletico Madrida koji također igra defanzivnog veznog. No, transfer ovog igrača zavisi od toga da li će City prodati Leroyja Sanea u Bayern i tako zaraditi novac za dovođenje Rodrija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LeicesterCity
necete tielemansa!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti