Trijumfovali u posljednjem kolu

Jedinstvo, Rudar i Slaven ostali u Prvoj ligi FBiH

Admin Čaušević

Jedinstvo, Slaven i Rudar Kakanj će i naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH zahvaljujući pobjedama u posljednjem kolu. 

Ove ekipe su trebale pobijediti u posljednjem 30. kolu te da Velež pobijedi Igman. Upravo takav scenarij se i dogodio jer su Rođeni s 4:2 savladali Igman.

Jedinstvo - Bratstvo 1:0

Jedinstvo je na stadionu Pod Borićima dočekalo Bratstvo te je upisalo minimalan trijumf. Bilo je  1:0. Gol odluke postigao je Remić u 43. minuti. U nastavku su Bišćani mogli i do drugog gola, ali je Nuspahić u 82. minuti promašio penal.

Jedinstvo: Karavdić, Aletić, Jašarević, Zuko, Nuspahić, Kremenović, Azu, Hadžić, Remić, Đanan, Tahirović.

Bratstvo: Divković, Mujčić, Buljić, Salkić, Mousa, Ćosić, Jaganjac, Čulov, Helić, Salkić, Stojanov.

Slaven - Metalleghe BSI 6:0

Možda i najbolju partiju sezone Slaven je odigrao kada je to bilo i najpotrebnije. Ekipa iz Živinica je sa 6:0 pobijedila Metalleghe BSI. 

Poslije prvog poluvremena bilo je 3:0, a hat-trick je kompletirao Salihović. Isti fudbaler je bio strijelac i četvrtog gola, a u strijelce su se još upisali Mešinović i Mujagić.

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Mujkić, Salihović, Junuzović, Islamović, Musić, Salihović, Gogić, Mujagić, Mešinović.

NK Metalleghe BSI: Sušac, Rizvanović, Kremenović, Aljetić, Malbašić, Jusufbašić, Haračić, Kovač, Popović, Bešagić, Simeunović.

Rudar Kakanj - Zvijezda 4:2

Pobjedu vrijednu opstanka u ligi ostvario je i Rudar. Tim iz Kaknja je sa 4:2 nadigrao Zvijezdu.  Sve je bilo gotovo u prvih 20-ak minuta kada su pogađali Kobilica iz penala te Kovač i Filan.

Maksimović je u finišu prvog poluvremena smanjio, a konačan rezultat postavljen je u posljednjim minutama meča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar: Jamaković, Čehajić, Goralija, Subašić, Kovač, Kobilica, Fočo, Filan, Musić, Kovač, Spahić.

Zvijezda: Selimović, Kadić, Petrović, Kurtalić, Lukić, Šarić, Janjić, Vulić, Maksimović, Jazvin, Đekić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.