Kakanj na nogama, iz Rudara poručuju: Sve ćemo učiniti za tri boda!
Kobilica, Spahić i društvo od prve minute će jurišati na tri boda

Kakanjci nemaju prava na kiks, navijači obećali veliku podršku

Kakanj na nogama, iz Rudara poručuju: Sve ćemo učiniti za tri boda!

S. Mlaćo

Još samo jedno kolo dijeli nas do kraja sezone još jedne sezone Prve lige FBiH. Na vrhu je sve poznato. Velež je osigurao naslov prvaka i vraća se u elitu, dok je u borbi za opstanak veoma neizvjesno.

Sigurni putnici za niži rang su Bosna, Novi Travnik i NK Vitez, a sada se traži četvrti, iako još uvijek nije sigurno da li će i to mjesto voditi u niži rang.

Od najgoreg scenarija strahuju Slaven, Čapljina, Jedinstvo, Rudar, te Orašje.

Blago rečeno sumnjivi rezultati u prošlom kolu dodatno su zakomplikovali situaciju, a u kakanjskom Rudaru svi razmišljaju samo o utakmici sa Zvijezdom iz Gradačca.

Zvijezda je prošlo kolo poražena od Slavena 1:2, a domaći su se našli na meti velikih kritika svojih navijača koji smatraju da su izabranici Mile Lazarevića prepustili bodove komšijama, dok pojedini navijači Slavena na facebook stranici Zvijezde meč prokomentarisali na poseban način: "Hvala Zvijezdi, tako rade prave komšije".

Nakon meča slučajno ili iz Zvijezde su putem zvanične stranice istakli da je kompletna uprava podnijela ostavke, no situaciju pred subotnji meč u Kaknju 'zakuhale' su špekulacije da će tim iz Gradačca i u Kaknju igrati za komšije iz Živinice koje su jedan od direktnih konkurenata Rudaru koji nema prava na kiks.

U Rudaru su svjesni da moraju do tri boda, odnosno da bi u suprotnom mogli postati 'žrtveno jagnje' prljavih igara koje nemaju veze sa nogometom i krenuti put Druge lige Centar.

"Svjesni smo da su neki rezultati blago rečeno čudni, ali to nas apsolutno ne zanima. Naravno da nećemo dozvoliti da se neko igra sa klubom koji će uskoro obilježiti stogodišnjicu postojanja. Pred našim navijačima u subotu od prve minute idemo na tri boda i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo. Imamo kvalitet za opstanak u ligi i niko nas ne može spriječiti da to pokažemo", istakli su iz Rudara za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da će ulaz na tribine stadiona Pod Vardom biti besplatan, a navijači Rudara pozvali su sve članove da dođu u što većem broju i budu uz klub u ovom veoma teškom trenutku.

Jasno je da Zvijezdi u subotu neće biti nimalo lako, čak naprotiv.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RedArmySarajevo
Ovdje je zaboravljen Igman koji je već spakovao kofere. Uz pobjede koje se očekuju od domaćina Rudara, Jedinstva, Čapljine i Slavena može ga spasiti samo to da uzme bod Veležu u Mostaru ili da Klis bude prvak Druge lige Jug. Zato Rudari ne sekirajte se. Obavite to, dosta je i bod. Ako trebao četvrti za ispadanje on se već zna. Ko se sa Olimpikom u kolo hvata nema se čemu dobrom nadati...
4 1
starmac
Slazem se.Igmana treba rezultatski demolirat i poslat u 2ligu.To su Olimpikovi miljenici.Mostar u srcu Velez do groba.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi