Život nije bio idealan prije sedam godina

Osvajač Lige prvaka je 2012. godine kukao kako nema novca i tražio posao

Edmir Škorić

Liverpool je sinoć stigao do šestog naslova Lige prvaka, pošto je u finalu u Madridu sa 2:0 savladao Tottenham.

Andrew Robertson (25), lijevi bek Redsa, postao je prvak Evrope, a navijači su pronašli njegove objave na Twitteru 2012. godine, kada je doslovno tražio novac i posao.

"Život u ovim godinama je glupost bez novca", napisao je Robertson na Twitteru 18. avgusta 2012. godine u 22:12 navečer. Uz objavu je postavio hashtag 'needajob' odnosno 'trebamposao'.

Tada je još bio član mladog tima QPR-a, godinu dana kasnije je prešao u Dundeee United, potom je igrao u Hull Cityju, da bi 2017. godine potpisao za Liverpool.

Od dolaska na Anfield, Robertson se etablirao u jednog od najboljih lijevih bekova u Premier ligi.

Iako su njegovi počeci na Anfieldu bili teški, sada je jedan od najsretnijih ljudi na svijetu. Ove sezone je u Liverpoolu odigrao 48 utakmica i upisao je čak 13 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači danas retvituju objavu Robertsona s pitanjima: "Kako je danas momče?"

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.