Klopp je potrošio basnoslovnu sumu novca da bi konačno osvojio prvi trofej s Redsima

Liverpool postao prvak Evrope

Klopp je potrošio basnoslovnu sumu novca da bi konačno osvojio prvi trofej s Redsima

Admin Čaušević

Liverpool je na krovu Evrope, poslije 14 godina čekanja. Sinoć je u Madridu sa 2:0 pobijeđen Tottenham te će Redsi najkraće narednih godinu biti najbolji tim Starog kontinenta. 

Međutim, osvajanje Lige prvaka je izuzetno skupo koštalo klub s Liverpoola. Juergen Klopp je konačno osvojio svoj prvi trofej s Redsima i to s igračima na čije je dovođenje potrošeno 638.3 miliona eura.

Redsi su kao i većina engleskih klubova posljednih godina bili veoma raskošni, a najviše novca je potrošeno na Virgila van Dijka.

Holanđanin koji je izabran za najboljeg igrača finala te Premiershipa je tokom zimskog prijelaznog roka u sezoni 2017/2018 plaćen čak 85 miliona eura.

Druge najskuplje pojačanje u Kloppov eri je Alisson Becker (75 miliona), a na podijumu ima još mjesta za Nabyja Keitu (60). U grupu najskupljih transfera se svakako ubraja i dolazak Fabinha (50) iz Monaca.

Napadački trio je koštao preko 120 miliona. Mohamed Salah (42) je stigao iz Rome, Roberto Firmino (41) iz Hoffenheima, a Sadio Mane (41) iz Southamptona.

James Milener i Joel Matip nisu koštali ni centa jer su na Anfield stigli kao slobodni igrači, dok je Trent Alexandre-Arnold izdanak omladinske škole Redsa.

Jedan od heroja ovosezonskog uspjeha Liverpoola je i Divock Origi koji je 2014. godine nakon odlaska Luisa Suareza plaćen 12.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na Adama Lallanu je potrošen 31 milion eura, Alex Oxlade-Chamberlain je koštao 38 miliona eura, a Georginio Wijnaldum 27.5 miliona eura.

Najbolji posao je sigurno odrađen s Andrew Robertsonom. Škot je plaćen svega devet miliona eura, a u međuvremenu je izrastao u možda i najboljeg lijevog beka svijeta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
Samo od kutinja zaradio 150 miliona a sve nabrojane igrače nije kupio Klop!
5 1
Pljuc
...a zaradio lš prošle godine 90 miliona ove godine 100 miliona, u epl ove godine 100 miliona prošle 80 miliona, plus finale evropske lige i prodaja igrača pa saberite novinarčiću!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi