Hodžić je imao dobru polusezonu u dresu Čelika, te je pokazao da je sigurno jedan od najboljih bočnih igrača Premijer lige

Desni bek proveo polusezonu na posudbi u NK Čelik

FK Sarajevo za narednu sezonu računa na Dušana Hodžića · Saznajemo

Dino Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva nakon sjajne sezone i duple krune polako se okreću ka novim izazovima. Ljetna pauza neće biti duga, tako da će igrači ponovo brzo u pogon, kako bi se pripremili za prvo pretkolo Lige prvaka.

Nekoliko igrača poput Bekića, Mujakića, Kapića već je napustilo klub, a postoji mogućnost i da još neki igrači odu, budući da postoji veliko interesovanje klubova iz inostranstva za pojedine igrače.

Kao što je poznato u zimskom prelaznom roku FK Sarajevo posudilo je na šest mjeseci NK Čelik svoju trojicu igrača Bojana Pavlovića, Dušana Hodžića i Sanjina Lelića. Pavloviću je s krajem sezone istekao ugovor sa Sarajevom i on je prije dva dana potpisao trogodišnji ugovor s NK Čelik.

S druge strane Dušan Hodžić ima važeći ugovor s klubom s Koševa do ljeta 2020. godine, a kako saznaje SportSport.ba bordo klub računa na usluge ovog nogometaša, te će se isti pojaviti na prozivci nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hodžić je imao sjajnu polusezonu u dresu Čelika, gdje je na visokom nivou odigrao 13 utakmica. Njegove kvalitete svakako da nisu sporne, a sve je sada do kluba, odnosno trenera i igrača kako će se stvari odvijati u narednom periodu.

Svakako da se će ova vijest teško pasti navijačima Čelika koji su bili oduševljeni igrama Hodžića i nadali su se da će pored Pavlovića i Hodžić ostati u Čeliku i za narednu sezonu, ipak ovaj nogometaš ima važeći ugovor sa Sarajevom i njegova obaveza je da se pojavi na prozivci nogometaša za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.