Navijači potencijalnog rivala FK Sarajevo: "Ne trebamo strahovati od bilo čega što imaju ponuditi"

Bh. prvak će igrati u kvalifikacijama za LP

Navijači potencijalnog rivala FK Sarajevo: "Ne trebamo strahovati od bilo čega što imaju ponuditi"

A. Čaušević

Bosnu i Hercegovinu će u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni pred nama predstavljati FK Sarajevo. 

Bordo klub je potpuno zasluženo postao prvak BiH te će imati priliku da izbori plasman u najelitnije takmičenje. Svoj evropski put koševski premijerligaš će početi u prvom pretkolu. 

Sarajevo neće imati status nositelja, a mogući rivali bh. prvaka su: Celtic, Ludogorets, Maribor, AIK, BATE Borisov, Astana, Qarabag, Crvena zvezda, Sheriff, Rosenborg, HJK Helsinki, Dundalk, Dudelange, Shkendija, TNS, Slovan Bratislava.

Možda i najzvučnije ime je svakako Celtic. Klub iz Glasgowa već godinama dominira u Škotskoj te redovno igra u grupnoj fazi UEFA takmičenja, bilo u Ligi prvaka ili Europa ligi.

Na specijalizovanom portalu za navijače Celtica 67hailhail predstavljen je i FK Sarajevo kao mogući rival škotskog prvaka. 

U članku su navedne opšte informacije o Bordo klubu, spominju se i rezultati iz prošle sezone u Europa ligi, odnosno utakmice protiv Banantsa i Atalante. 

Navedeno je kako bi ovo bio prvi put da Celtic igra protiv nekog kluba iz Bosne i Hercegovine, te da je novi osvajač Premijer lige sastavljen uglavnom od domaćih igrača, te fudbalera iz Srbije i Hrvatske. 

Najinteresantniji je svakako zaključak u kojem se navodi da popularni Hoopsi uopšte ne trebaju strahovati od Sarajeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo bi bilo nepoznanica za Celtic. Očigledno je da imaju pristojan evropski pedigre uzimajući u obzir prvi meč s Atalantom (2:2 op. a.). Mutim, Celtic stvarno ne treba strahovati od onog što imaju da ponude", navodi se u zaključku.

Da li će Sarajevo i Celtic odmjeriti snage u kvalifikacijama za Ligu prvaka saznat ćemo 18. juna kada će u Nyonu biti održan žrijeb prvog i drugog pretkola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi