N/FSBiH izabrao najbolje u ligaškim takmičenjima

N/FSBiH izabrao najbolje u ligaškim takmičenjima

U hotelu “Terme” na Ilidži je održan izbor najboljih pojedinaca ligaških takmičenja FSBiH za sezonu 2018/2019. 

Svečanosti koja je održana večeras prisustvovao je veliki broj poznatih lica, uključujući i fudbalske mlade i A reprezentativce BiH, a izbor onih najboljih vršen je u nekoliko kategorija.

Titule najboljeg fudbalera i golmana BH Telecom Premijer lige BiH na kraju su otišle u ruke dvojcu iz FK Sarajevo Mersudinu Ahmetoviću, odnosno Vladanu Kovačeviću, dok su u ženskoj konkurenciji odlikovane Selma Kapetanović (SFK Sarajevo) i Elma Kundić (ŽNK Iskra). U futsal konkurenciji ispred ostalih bili su Stanislav Galić (Mostar SG), koji je proglašen za najboljeg golmana, te Marijo Aladžić (Mostar SG) za najboljeg igrača lige.

Napadač Željezničara Sulejman Krpić je, kao što je već poznato, najbolji strijelac Premijer lige BiH, dok je Husref Musemić ponio titulu najboljeg trenera u bh. šampionatu zahvaljujući tome što je u minuloj sezoni osvojio duplu krunu sa Sarajevom.

Kada je u pitanju Premijer omladinska liga BiH, najbolji golman je Jasmin Kršić iz Željezničara, a najbolji igrač Đani Salčin koji nosi dres Sarajeva.

Prestalo priznanje za fair-play pripalo je FK Krupa.

"Zahvaljujem se N/FSBiH na ovom priznanju, ovo je nagrada za dobar rad, bez obzira što smo se u ovoj sezoni oprostili od elitnog ranga. Činjenica da ovu nagradu dobijamk drugu godinu zaredom dovoljno govori... Hvala još jednom", kazao je, između ostalog, predstavnik FK Krupa.

Oni koji su dobili priznanja izabrani su na osnovu glasova koje su im dali treneri i kapiteni ekipa koje učestvuju u navedenim takmičenjima, što ovom izboru daje posebno značenje i relevantnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Stranacka bagra
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi