Na meti Tuzla Cityja

Joachim Adukor napušta FK Sarajevo, ali ostaje u Premijer ligi BiH?

Endin Čaušević

Joachim Adukor će na kraju ovog mjeseca postati slobodan igrač  jer mu ističe ugovor sa FK Sarajevo.

Adukor je od dolaska u bordo klub bio jedan od najstandardnijih igrača, ali se to promijenilo sredinom ove sezone kada je odbio da produži ugovor sa Sarajevo.

Ovaj defanzivac je većinu utakmica u drugom dijelu sezone posmatrao s klupe za rezervne igrače ili tribina jer Husref Musemić nije računao na njegove usluge.

Adukor je jasno poručio da će napustiti klub na kraju sezone i u nekoliko navrata je odbio potpisati nastavak saradnje. No, kako nezvanično saznaje SportSport.ba on bi mogao ostati u Premijer ligi jer se nalazi na meti Tuzla Cityja.

Tuzla City je pokazao veliki interes da dovede Adukora u svoje redove za narednu sezonu, te su spremni da pregovaraju s njim. No, da li će on ostati u našoj zemlji i potpisati za Tuzla City sigurno ćemo saznati veoma brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.