Lichsteiner napustio Topnike

Prvotimac se na Instagramu 'odrekao' Arsenala: "Jako sam razočaran..."

Edmir Škorić

Iskusni švicarski defanzivac Stephen Lichsteiner danas je napustio Arsenal.

Lichsteiner je jednu sezonu proveo u Arsenalu u koji je došao iz Juventusa, ali nije uspio da izbori Ligu prvaka i Topnici su ostali uskraćeni za trofeje.

Sada je Švicarac odlučio da napravi novi korak u karijeri, a danas se na Instagramu oprostio od Arsenala i njegovih navijača. Doduše, drugačije nije ni mogao, pošto Arsenal nije imao namjeru da mu produži ugovor na dodatnu godijnu dana.

"Bili smo blizu da dodamo važno poglavlje u historiju ovog nevjerovatnog kluba, ali nažalost nije dovoljno samo biti blizu. Ovo je teško prihvatiti. Veoma sam razočaran. Cilj nam je bio da vratimo Arsenal na najviši međunarodni nivo i osvojimo trofeje koji pripadaju ovom klubu", napisao je Lichsteiner.

"Želim sve najbolje mojim saigračima, treneru, njegovim pomoćnicima i navijačima. Siguran sam da mogu izvršiti ovu misiju naredne sezone. Volio bih da sam još dio ovog kluba. Bio je ovo veliki izazov i iskustvo bez sretnog kraja, nažalost. Hvala svima na podršci, jako to cijenim", istakao je Švicarac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu Arsenala ove sezone je odigrao ukupno 23 meča i postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.