Marinko Rastoka (lijevo) tokom utakmice TOŠK - NK Zvijezda

Nakon sjajne sezone u TOŠK-u slijedi transfer u Premijer ligu BiH

Rastoka prvo pojačanje FK Sloboda · Saznajemo

Osim što traga za novim šefom struke, tuzlanska Sloboda traga i za pojačanjima za novu sezonu Premijer lige BiH.

Još uvijek je na Tušnju dosta nepoznanica kada je nova sezona u pitanju, ali SportSport.ba saznaje da bi uskoro (tokom ove sedmice) u prostorijama tuzlanskog kluba trebala biti ozvaničena saradnja sa Marinkom Rastokom.

Naime, očekuje se da će ovaj krilni fudbaler sa Slobodom u narednim danima potpisati dvogodišnji ugovor.

Inače, riječ je o jednom od glavnih "krivaca" za sjajnu sezonu tešanjskog TOŠK-a koji je osvojio odlično sjajno treće mjesto u Prvoj ligi FBiH, te je igrao polufinale Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rastoka je u odličnu sezonu TOŠK-a "ugradio" osam golova i tri asistencije - u Prvoj ligi FBiH, te dvije asistencije u Kupu.

Ovaj 27-godišnjak je prije TOŠK-a nastupao još za Bratstvo, Olimpik, Travnik, prijedorski Rudar, Mladost iz Lučana, Slobodu iz Novog Grada, te austrijski Wernberg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.