Čapljina i TOŠK ubjedljivi, Orašje bolje od Olimpika

Prva liga FBiH

Čapljina i TOŠK ubjedljivi, Orašje bolje od Olimpika

S. Mlaćo

U ostalim susretima Prve lige FBiH Orašje je sa 3:1 na svom terenu savladalo Olimpik 3:1.

Nakon prvog dijela mreže su mirovale, a u 58. minuti Ahmed Šabić donosi vodstvo domaćima. Na 2:0 je povisio Mikić, da bi za 3:0 pogodio Fačić.

Konačnih 3:1 pet minuta prije kraja postavlja Dalibor Pandža.

Čapljina je pred svojim navijačima osigurala opstanak pobjedom nad Bosnom 5:2.

Domaći su već nakon prvog dijela imali 3:0 i bilo je jasno da će slaviti sigurnu pobjedu. Dva puta je mrežu gostiju pogodio Ahmed Hasinović te jednom Salko Jazvin. Jazvin u nastavku dodaje još jedan pogodak, a u listu strijelaca se upisao i Eldin Mustafić. Bosna do kraja sa dva pogotka Cibre smanjuje na 5:2.

TOŠK se od svojih navijača oprostio visokom pobjedom nad Novim Travnikom. Bilo je 5:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Već u 12. minuti TOŠK je vodio 2:0 uz dva pogotka Marsela Mace, da bi na 3:0 povisio Dino Kalesić. Za 4:0 pogađa Marinko Rastoka, a 5:0 je bilo u 61. minuti kada je Poračanina matirao Osmo Nuhanović.

Konačnih 5:1 postavlja Stipo Turić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi