Doskorašnji fudbaler Zvijezde 09 trenutno bez angažmana

Miljan Govedarica blizu potpisa za HŠK Zrinjski?

Zvijezda 09 je uspjela osigurati opstanak u svojoj prvoj sezoni Premijer lige BiH. Ipak, u narednoj će biti bez jednog od najboljih igrača u proteklom periodu - Miljana Govedarice.

Sjajni ofanzivac je na kraju takmičarske sezone u BiH odlučio napustiti Zvijezdu 09, nakon što je u klubu iz Etno sela Stanišići proveo proteklu godinu i pol.

S obzirom na ono što je pokazivao u dresu Zvijezde 09 u PL, nema sumnje da će Govedarica uskoro dobiti novi angažman.

On bi mogao biti i Pod Bijelim brijegom. Naime, Miljan Govedarica je navodno blizu potpisa ugovora sa viceprvakom BiH, HŠK Zrinjski.

Govedarica je u minuloj sezoni upisao 21 nastup u Premijer ligi BiH, te je postigao šest golova i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

25-godišnji ofanzivac je posebno dobro igrao u finišu sezone kada se Zvijezda 09 borila da osigura opstanak u eliti.

Osim Zvijezde 09 Miljan Govedarica je u svojoj karijeri, u našoj državi, nastupao još za Slaviju, Slobodu i Olimpik, dok je jedno vrijeme proveo u Srbiji - u FK Donji Srem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.