Olympiacos je izbačen iz grčke lige

Svi pregovori su pali u vodu

Olympiacos ipak ne može igrati naredne sezone u ABA ligi, a postoji i jednostavan razlog zbog čega

S. Pašalić

Posljednjih mjeseci se jako puno pisalo o tome da bi grčki velikan Olympiacos mogao zaigrati od naredne sezone u ABA ligi.

Nakon svih skandala koji su se dešavali u grčkom prvenstvu i u kupu, Olympiacos je izbačen iz grčke lige, a također bi trebao sezonu početi i sa -6 bodova.

Predstavnici Olympiacosa su u međuvremenu obavili brojne razgovore sa čelnim ljudima ABA lige, ali čini se da su šanse da naredne sezone zaigraju u ovom takmičenju jako male.

Nime, razlog su Olimpijske igre koje se održavaju naredne godine u Tokiju zbog kojih i ABA liga mora završiti ranije.

Ukoliko bi se Olympiacos priključio ABA ligi, liga bi se proširila na 14 klubova, a raspored bi se morao dodatno suziti što praktično nije moguće.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

FIBA je zatražila od svih liga da završe do 12. juna kako bi igrači mogli igrati kvalifikacije za Olimpijske igre koje počinju krajem istog mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.