Euroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Olympiacosa
Još jedan problem za tim iz Pireja

Problem za problemom

Euroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Olympiacosa

E. Dindić

Asocijacija košarkaša Eurolige podnijela je žalbu Euroligi zbog neispunjenih financijskih obaveza Olympiacosa prema svojim košarkašima. 

Košarkašima tima iz Pireja kasne plate, što je protivno pravilima Eurolige i potpada pod kršenje financijskog fair-playa.

Svi vlasnici A licence moraju da imaju dokaze o stabilnosti, što je u slučaju Olympiacosa u posljednje vrijeme dovedeno u pitanje. 

Olympiacos je prije nekoliko dana izbačen iz prvenstva Grčke zbog odbijanja da igra utakmicu protiv Panathinaikosa.Protest tima iz Pireja uslijedio je nakon što su zahtijevali da utakmice sa najvećim rivalom sude strani arbitri, što je odbijeno.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sve se više špekuliše da će Olympiacos iduće sezone igrati u ABA ligi, a koliko ima istine u tim navodima ostaje nam da vidimo u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi