Ovaj velški fudbaler je prvi igrač koji je stigao na Old Trafford u eri Olea Gunnara Solskjaera (Foto: EPA)

Daniel James u Unitedu

Danas prvi potpis na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Manchester United će danas predstaviti prvo pojačanje.

Novi član Crvenih đavola postat će 21-godišnji krilni fudbaler Daniel James, koji dolazi iz Swanseaja.

Daniel James važi za velikog talenta velškog fudbala. Predviđa mu se velika karijera, a svojim igrama za Swansea je privukao veliku pažnju.

Dobio je ovaj 21-godišnjak nekoliko sjajnih ponuda. Mnogi veliki klubovi su ga željeli u svojim redovima, ali on je na kraju donio konačnu odluku.

Borbu za njegov potpis među velikanima dobili su Crveni đavoli i on bi danas trebao postati službeno igrač tima sa Old Traffroda.

Prošao je ljekarske preglede i potpisat će višegodišnji ugovor sa Unitedom, te će imati šansu da se pokaže na velikoj sceni.

Protekle sezone u dresu Swanseaja 21-godišnji krilni fudbaler je odigrao ukupno 38 utakmica u svim takmičenjima i imao je učinak od pet pogodaka i 10 asistencija.

Već je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Velsa gdje je u dva nastupa postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea će na ovom transferu zaraditi oko 15 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.