Šta rade ovi ljudi? United odbio Icardija u zamjenu za Lukakua
Argentinac je zbog supruge Wande bio konstantno u prvom planu italijanskih medija tokom sezone i klub je odlučio da ga proda (Foto: EPA)

'Ne uklapa im se u planove'

Šta rade ovi ljudi? United odbio Icardija u zamjenu za Lukakua

M. Šljivak

Manchester United odbio je ponuđenu razmjenu fudbalera od strane ekipe Intera.

Italijanski tim ozbiljno je zainteresovan za dovođenje belgijskog napadača Romelua Lukakua, ali im cijena od 80 miliona funti predstavlja veliki problem u realizaciji plana.

Zato su, kako tvrdi Sky Italia, odlučili Manchester Unitedu ponuditi veoma interesantnu zamjenu, ali su dobili negativan odgovor sa Old Trafforda.

Nudili su Nerazzurri Crvenim đavolima u zamjenu argentinskog napadača Maura Icardija, ali je United to odbio, jer se ovakav dogovor ne uklapa u klupske planove.

Ovo je zaista zanimljiva odluka Manchester Uniteda, posebno kada se zna da su dali zeleno svjetlo za odlazak Lukakua iz kluba.

Također, Lukaku ima mnogo veću platu nego što to ima argentinski napadač, pa je zbog toga još čudnija odluka da ne prihvate ovu zaista interesantnu razmjenu.

Lukaku se nije naročito iskazao u dresu Uniteda. Plaćen je Evertonu čak 85 miliona eura prije dvije godine, ali se i on utopio u svo sivilo Crvenih đavola prethodnih sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je na kraju i dovelo do želje da napusti Old Trafford. Rukovodstvo tima ga je spremno pustiti i vrlo lako bi na kraju moglo i doći do transfera ovog ljeta.

Belgijanac je u dresu Uniteda odigrao 96 utakmica i postigao je 42 pogotka, a u prošloj sezoni je zabio 15 puta u 45 nastupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bihboj
Icardi je dobar igrač ali pravi potez Man. uz Icardija dolaze i problemi i svake godine želja za boljim ugovorom koji Wanda postavlja uslove a ne zna koliko 2+2
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi