Napustio Široki Brijeg

Bilobrk: Došlo je do zasićenja, čekam pravu ponudu

Osmogodišnjoj eri Luke Bilobrka u Širokom Brijegu je došao kraj.

Iako je s plavo-bijelima imao važeći ugovor, ovaj iskusni golman odlučio je raskinuti saradnju i potražiti novi izazov, što je danas klub s Pecare i potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici.

U ovom trenutku nije poznato gdje bi Bilobrk mogao nastaviti karijeru, no naći novi klub neće biti problem, posebno ako se uzme u obzir da se radi o jednom od najbolji čuvara mreže u Premijer ligi. 

"U Širokom Brijegu sam proveo osam prelijepih i emocijama ispunjenih godina. Na koncu, ne želeći nikoga izostaviti, od srca se zahvaljem svima, suigračima, trenerima, upravi, tehničkom osoblju, navijačima i svim dragim ljudima koje se sam upoznao u Širokom Brijegu. Nikome ništa ne zamjeram", kazao je Bilobrk, pa nastavio:

"Došlo je do zasićenja u međuvremenu i iz tog razloga odlučio sam da potražim nove izazove. Vjerujem kako u meni ima još elana i kvalitete da budem sve bolji. Za sada su sve opcije otvorene, spreman sam na razgovor sa svakim ozbiljnim i ambicioznim klubom. Neću žuriti, najprije ću se odmoriti i onda vidjeti šta i kako dalje", poručio je Bilobrk koji je u BiH branio još za Travnik i Čelik.

Bilobrk je, dodajmo i to, među stativama Širokog Brijega stajao 178 puta i primio samo 144 pogotka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.