Morata želi ostati u Atleticu

"Tamo me nisu poštovali i molim vas da me kupite da se ne moram vraćati u taj klub"

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata nada se da će Atletico Madrid ovog ljeta aktivirati opciju da otkupe njegov ugovor od Chelseaja.

Morata je stigao u Atletico početkom ove godine, a posudba mu važi do kraja naredne sezone. No, Morata već sada razmišlja o tome da Atletico otkupi njegov ugovor od Plavaca već ovog ljeta.

Međutim, Morati se jednostavno više ne vraća u Chelseaja jer se tamo nije osjećao baš najbolje. Španac je poručio da jednostavno ima osjećaj da ga nisu dovoljno poštovali dok je igrao u dresu londonskog kluba.

"Izgubio sam samopozdanje u Chelseaju. Bio sam veoma uznemiren jer su u Engleskoj imali pogrešno mišljenje o meni. Uhvatili su me nekako u najgorem trenutku. NIsam osjećao poštovanje od kluba i navijača", rekao je Morata i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dobro sam počeo, ali me je onda povreda leđa totalno poremetila. Koliko god govore da je loše bilo ipak sam dao 15 golova i osvojili smo FA Kup. Ipak, nisam otišao na Svjetsko prvenstvo jer nisam dovoljno igrao i to je za mene najveći poraz u životu".

"Sanjao sam da igram na Mundijalu još od malih nogu i kada sam otišao u Chelsea vjerovao sam da ću izboriti mjesto u reprezentaciji. Ipak, odlazak u Atletico je najbolja stvar koja mi se desila i nadam se da ću ostati ovdje. Nadam se da će otkupiti moj ugovor jer zaista želim da ostanem u Madridu. Molim vas, samo da se ne vraćam tamo".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.